Skip to main content

Jij als ondernemer wilt natuurlijk ook een goede website, maar hoe komt het dan dat veel websites niet het gewenste resultaat behalen? In veel gevallen is het de investering om goed over je website na te denken en ja ook het budget speelt hierin een rol. Ik wil je graag wijzen op de 10 meeste fouten die gemaakt worden met het ontwikkelen van de website. Maar dan uit jou perspectief!

5 fouten die je niet wilt maken

1. Eigen voorkeur voorop stellen

Smaak is natuurlijk objectief. Wat voor jou een mooie website is, hoeft niet te betekend dat jou doelgroep er warm van word;) De uitstraling moet gedegen zijn en aansluiten bij je doelgroep

2. De behoefte van de bezoeker niet voorop stellen.

Je nieuwe website gaat eigenlijk niet over je onderneming, maar wat je bezoeker bij jou zoekt. De site moet dus voldoen aan de wensen van de bezoeker. De bezoeker moet centraal staan

3. Geen duidelijke boodschap

Wat wil je met je pagina bereiken, wil je dat de bezoeker zich aanmeld? Een offerte aanvraagt of contact opneemt? Probeer hier keuze stress in te voorkomen, de bezoeker wilt meestal maar 1 ding, als hij hierin meerdere keuzes krijgt zal hij/zij afhaken.

4. De website staat live! Klaar!

Nee, wanneer je website live staat is je website niet klaar. Eigenlijk is je website nooit af, er is altijd ruimte voor verbeteringen en aanvullingen. Word je niet gevonden op een bepaald zoekwoord? Dan schenk je daar meer aandacht aan. Merk je dat bezoekers op een bepaald moment afhaken? Dan gaan we deze optimaliseren. Denk ook aan nieuwsberichten, tips etc, deze zullen ook door Google worden gelezen waardoor je weer beter gevonden wordt!

5. De bezoeker raakt de weg kwijt

Zorg binnen je website voor een duidelijke navigatie en zorg hierbij voor zo weinig mogelijk handelingen. Een bezoeker dient het liefst binnen 3 klikken het doel te bereiken, het liefst nog minder uiteraard.

Kan ik je ergens mee helpen? Schroom dan niet contact met mij op te nemen.

Leave a Reply

Close Menu

Hi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen.

Stuur mij gerust een mail of een appje, ik neem z.s.m. contact met je op!

Mike Slutter

T: 06 53 60 44 71
E: info@mikeslutter.nl

Kempermanstraat 20,
7071 XM, Ulft